PannonPharma logo

Rólunk / Kutatás és fejlesztés

Kutatás és fejlesztés

A fejlesztések és a kapacitásbővítő beruházások során a PannonPharma cégcsoport szem előtt tartja a biológiai és műszaki tudományok fejlődését és a növény, gyógynövény kincsben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket.

Biotechnológiai területen végzett kutatás-fejlesztési tevékenységhez rendelkezésre álló eszköztár:

A kutatás-fejlesztési tevékenység fókuszában az egyetlen magyar originális antibiotikum, a primycin áll, melyről Vályi-Nagy és munkatársai számoltak be elsőként 1954-ben a Nature lapjain. A primycin az Ebrimycin® gél hatóanyaga, melyet a Chinoin hozott forgalomba 1982-ben. A gyógyszerkészítménnyel és hatóanyaggal kapcsolatos jogokat 2003-ban vette át a PannonPharma. Több éves kutatás-fejlesztési tevékenység és együttműködések eredményeként a primycinnel kapcsolatban két új szabadalom és számos publikáció, diploma-, valamint PhD dolgozat született.
Az in vitro antibakteriális aktivitás újra értékelése során megállapításra került, hogy a primycin ígéretes jelölt a multirezisztens Gram-pozitív patogének elleni küzdelemben.

A PannonPharma Kft. pécsváradi telephelyén GMP engedéllyel rendelkezik klinikai vizsgálati készítmények gyártására (szilárd és folyékony gyógyszerforma, nem-steril) és csomagolására.

A PannonPharma Kft. tagja Magyar Biotechnológiai Szövetségnek és a Dél-dunántúli régióban tevékenykedő Biotechnológiai Innovációs Bázis akkreditált klaszternek.

PannonPharma logo

Pannonpharma u. 1

Pécsvárad

H-7720

SGS 9001 logo
© 2020 PannonPharma. Minden jog fenntartva.