PannonPharma logo

Rólunk / A PannonPharma Kft.

A PannonPharma Kft.

A PannonPharma Kft. 1995. óta gyógyszergyártást (saját és bérgyártást egyaránt), és ehhez kapcsolódóan gyógyszer-analitikai, gyógyszeripari kutatást, fejlesztést (K+F) valamint gyógyszeripari minőségfejlesztő tevékenységet végez.

A Mecsek keleti vidékén, a Zengő lábánál fekszik a gyönyörű kisváros Pécsvárad. Műemlékei, nevezetességei jelzik a hajdani királyi alapítású egyházi központ méltóságát. A magyar gyógyítás, gyógyszerészet megszentelt helye volt a pécsváradi vár, egykori bencés monostor. Ennek alapítólevele 1015-ben – a magyar írásbeliségben előszőr – megemlíti, hogy az alapító Szent István király a monostorhoz a betegek számára gyógyító szolgákat és a gyógyító növények gondozására kertészeket, a terápiához fürdőmestereket rendelt.

Ebben a környezetben találta meg székhelyét a Pannonpharma gyógyszergyár. A 90-es évek végén a pécsi kis laborból kialakított üzemet váltotta fel a pécsváradi gyógyszergyár, ami ma már szerves része a kisváros közösségének és kiszolgálója a magyar betegeknek.

A Pécsváradhoz fűződő gyógyszerészi gyökerek alapján a cég a „Hagyomány, minőség!” jelszó alatt foglalta össze tevékenységét, feladatát. A kiélezett piaci verseny ellenére megmaradt teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak. A minőség pedig nemcsak a gyógyszerek előállításának, hanem a fejlesztés útjának is vezényszava lett.

A Pannonpharma gyógyszergyár licencek megvásárlásával és továbbfejlesztésével lett a nagy hagyományokkal rendelkező magyar gyógyszergyártás egyik meghatározó, középszintű vállalata. A saját fejlesztésű generikumok szakmai elismerést is hoztak a fejlődő cég számára.

Első saját fejlesztésű generikus terméke a metamizol hatóanyagot tartalmazó, gyulladáscsökkentő, láz- és fájdalomcsillapító hatású tabletta volt. A PannonPharma Kft. terméklistája immáron több mint hetven saját készítményt jegyez, melyek között megtalálhatók tabletták, kapszulák, granulátumok, oldatok, steril oldatok, kenőcsök és injekciók

Vény nélkül kapható ismertebb termékeink:

Egiferon® gél - herpesz és szemölcs kezelésére
Ebrimycin
® gél - baktériumok által okozott bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére
Phlogosol® oldat - fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítmény, alkalmazható öblögetéssel vagy ecseteléssel aftára, ínygyulladásra, torokfájás kezelésére
Phlogosam® kenőcs - gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló készítmény a bőr gyulladásos megbetegedéseire
Septosyl® szemkenőcs - a szem bakteriális fertőzéseire
Irix® és Naksol® spray - természetes rózsakivonatot tartalmazó készítmények az égés, napégés, rovarcsípéskellemetlen tüneteinek enyhítésére
Miralgin® tabletta - paracetamol és koffein hatóanyagot tartalmazó láz- és fájdalomcsillapító
Melfen® 400 mg filmtabletta - ibuprofen hatóanyagot tartalmazó láz- és fájdalomcsillapító
Dio-PP® 600 mg tabletta - diozmin hatóanyagot tartalmazó készítmény a visszeres tünetek enyhítésére, heveny aranyeres panaszok kezelésére
Conheal® 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp - nátrium-hialuronátot tartalmazó gyógyszer, mely javasolt bármilyen okból kialakult száraz szem szindróma kezelésére, és a szövődmények megelőzésére
Taleum® orrspray és Taleum® szemcsepp - a szezonális és a krónikus allergiás panaszok megelőzésére és kezelésére
Novascabin® külsőleges emulzió - rühatka fertőzés külsőleges kezelésére

A Pannonpharma Kft. szakmai elkötelezettséget vállalt a napjainkban újra népbetegséggé váló TBC elleni szerek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására.

A 2000-ben elkészült gyárépület fejlesztése folyamatos. A tablettázó-üzem mellett tervezzük a kenőcs és aszeptikus gyógyszergyártás részlegének kialakítását, de kutatólaborok létrehozatalán is munkálkodunk.

A Gyógynövénykutató Intézet Kft. 2008. óta - önálló nevét megtartva - a Pannonpharma cégcsoport tagjaként működik tovább, biztosítva ezáltal, hogy az egyedülálló, a világon elsőként alapított, nagy hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg elismert magyarországi gyógynövénykutatás bázisa továbbra is fennmaradjon.

PannonPharma logo

Pannonpharma u. 1

Pécsvárad

H-7720

SGS 9001 logo
© 2020 PannonPharma. Minden jog fenntartva.