PannonPharma logo

блог / Bemutatkozik a Phlogosol® "család"

Bemutatkozik a Phlogosol® "család"

Az évtizedek óta forgalomban lévő Phlogosol® külsőleges oldat egy vény nélkül kapható gyógyszer, hasznos helyi kezelés egyes szájüregi-, garat-, gégegyulladások, valamint fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos gyulladások esetén. Új termékként került forgalomba a közelmúltban Phlogosol® Salvia néven, kozmetikum termékkategóriában egy szájhigiéniai készítményünk. Röviden bemutatjuk mindkét terméket, és főként azt, hogy miben hasonlítanak, illetőleg miben különböznek egymástól, mikor és mire javasolt az alkalmazásuk.

A Phlogosol® „család”– miben hasonlítanak, miben különböznek?

A Phlogosol® külsőleges oldat jól ismert, évtizedek óta forgalomban lévő vény nélkül kapható gyógyszer, mely hasznos helyi kezelés egyes szájüregi-, garat-, gégegyulladások, valamint fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos gyulladások esetén. Új termékként került forgalomba Phlogosol® Salvia néven, kozmetikum termékkategóriában egy szájhigiéniai készítményünk. Röviden bemutatjuk mindkét terméket, miben hasonlítanak, miben különböznek egymástól, mikor és mire javasolt az alkalmazásuk.

Alapvető különbség, hogy a Phlogosol® külsőleges oldat gyógyszerként került törzskönyvezésre, tehát igen szigorú klinikai és gyógyszerészeti kritériumoknak, minőségi előírásoknak kell, hogy megfeleljen. A készítmény két hatóanyagot tartalmaz (lásd lentebb), eg yikük gyulladásgátló, a másik pedig fertőtlenítő hatású.
A Phlogosol®Salvia gyógynövénytartalmú (zsályakivonatot tartalmaz) készítmény, kozmetikumként került forgalomba, tehát nem gyógyszer.
A Phlogosol® külsőleges oldat terápiás javallati köre kiterjed a szájüregi és fogászati, a torok és a gége területén lévő gyulladások kezelésére, míg a Phlogosol®Salvia kizárólag a szájüregben lévő higiéniai problémákra alkalmazható.
A részleteket alább mutatjuk be, ebből pontosan követhető, melyik készítményt milyen esetekben és mire lehet alkalmazni. Ha a problémák néhány napos kezelés, alkalmazás után sem javulnak, illetve múlnak, érdemes felkeresni orvosunkat, és beszámolni a tünetekről, panaszokról.

Phlogosol® külsőleges oldat 30 ml

A Phlogosol® külsőleges oldat gyógyszerkészítmény. Hatóanyagai a nátrium-szamáriumdiszulfoszalicilát és a hexaklorofén.A Phlogosol® a száj, a garat és a gége területén előforduló egyes gyulladások esetén alkalmazható. Hatóanyagai révén a gyulladásra és a fertőzésre egyaránt helyi hatást fejt ki. A Phlogosol® a szájüregi problémák közül hatásos a szájnyálkahártya, a nyelv, a fogíny és a fogágy gyulladásai, valamint műfogsor/fogművek okozta ártalmak esetén. A Phlogosol® a garat és gége alábbi betegségeiben alkalmazható: akut garat-, mandula-, ill. gégegyulladás, krónikus garatgyulladás, garatüregi műtétek utókezelésére. A Phlogosol® hígítást követően szájöblögetésre, hígítás nélkül ecsetelésre alkalmazható a szájüreg, garat és gége területén. Helyi kezelésként a gyulladásra, ill. egyes baktérium- és gombafajokra hat.
A Phlogosol® külsőleges oldat vény nélkül kapható gyógyszer, elérhető a gyógyszertárakban.

Phlogosol® Salvia szájöblögető koncentrátum és ecsetelő 30 ml

A Phlogosol® Salvia szájöblögető készítmény kozmetikum. Összetevői: orvosi zsálya kivonat, valamint alkohol és víz. A Phlogosol® Salvia a szájüregben előforduló egyes gyulladások esetén alkalmazható. Összetevője, az orvosi zsálya kivonat helyi gyulladásgátló hatású. A fertőzésre nem hat. A Phlogosol® Salvia kizárólag szájüregi problémákra alkalmazható: afta, fogínysorvadás, parodontózis, műfogsor okozta ártalmak. A Phlogosol® Salvia a garat és gége betegségeiben NEM alkalmazható! A Phlogosol® Salvia hígítást követően szájöblögetésre, hígítás nélkül ecsetelésre alkalmazható a szájüregben. Biztosítja a megfelelő szájhigiéniát, megelőzi a rossz lehelet kialakulását.
A Phlogosol® Salvia kozmetikum, elérhető a gyógyszertárakban.

Megjelent az Egészségbarát magazin 2019. nyári számában

Сопутствующие товары

Флогосол® раствор наружный

product

Флогосол® Сальвия концентрат для полоскания рта

product
PannonPharma logo

Pannonpharma u. 1

Pécsvárad

H-7720

SGS 9001 logo

Наши страницы в социальных сетях